Ana içeriğe atla

Disney'den Soy Luna Büyük Final - O Kapıdan Geçmeye Cesaretin Var Mı? ( Toplu Anlatım 2 )

Sevgili Okuyucu;

Önceki Toplu Anlatım girişimizi yaparken yaşanan tüm olayları detaylı bir şekilde anlattığımızı düşünüyordum. ancak son birkaç bölümde hem Sharon - Sol Benson cephesinde, hem de Luna - Jam & Roller cephesinde yaşananların büyük final yapılmasını hak  ettiği kanaatine vardım. Pistte rekabet kızışırken, malikanede de işler gittikçe karışmaya başlıyor, Sol Benson'un izi bulunmaya yaklaştıkça hem Sharon, hem de Luna Topun ağzına sürülüyor.

bu anlatıma evvela Jam & Roller ekibinin son yarışmadan bu yana yaşadıklarını anlatarak başlamak istiyorum çünkü orada da işler en az Malikanedeki kadar karmaşık. Daha önce Matteo ve Luna'nın ikinciliğiyle sonuçlanan son pistler arası yarışmayı hatırlayanlarınız vardır. o yarışmanın en az kendisi kadar ilginç bir nüansı vardı. bizim ekibin eğitmeni ve pistin yöneticisi Tamara, hiç beklemediği bir anda ve yerde kendisi gibi paten eğitmeni olan eski sevgilisi Mariano ile karşılaştı. bu adam görünüşte iyi, mantıklı ve cana yakın biri gibi görünse de, Roller'a sızması ve ekibi bölmek için elinden geleni yapmasıyla bütün iyi puanlarını silmeye muktedir.


Tamara bu adamdan ayrıldığında kararı kesinmiş ve bir daha birleşmemek üzere yollarını ayırmışlar. ancak adam öyle sinsi, öyle çıngıraklı yılan çıktı ki, hem kadının gözünü boyamayı, hem de Roller pistinin yönetiminde söz sahibi olmayı başardı. kadıncağızın iyi  niyetini dibine kadar sömüren dolandırıcı, pistte öncelikle yeni bir yarışmaya hazırlanan ekibi yakın markaja aldı. Tamara ile göstermelik fikir ayrılıklarına düşüyor gibi görünseler de, asıl amaç ekipten birkaç kişiyi kendi pisti olan Power & Speed'e transfer edebilmekti. Nitekim öyle de oldu.

ilk etapta büyük teklifin gittiği patenci Luna oldu, ancak Luna'nın ekibini ve dostlarını ölse bırakmayacağı herkesin malumu. Luna kesin bir dille reddettikten sonra radarlar yeni bir kurban arayışına girdi. bu arayış uzun sürmedi. ekibin saftrikleri Jim ve Ramiro bir sonraki kurbanlar oldu! 

Tamara yarışma koreografisinde ikilinin yapması gereken bir hareketi çıkarmak zorunda kalınca işin seyri değişti. Çocuklar kendilerini dışlanmış hissettiler ve Mariano için işin geri kalanı çorap söküğü gibi geldi. Tamara ile ortaklık kurarken hazırladıkları anlaşmadaki bilinmeyen bir hüküm nedeniyle dolandırıcı çocukları kendi pistine götürmekte hürdü ve ekip ilk etapta bu duruma karşı çıkamadı. çünkü bu hükümden çok sonra haberdar oldu ve hırslarına yenik düşen çocuklar için pek de yapılabilecek bir şey kalmamıştı. 

ikili yeni pistlerinde çalışmalara başlarken, bizim tayfa da onları geri döndürüp çalışmaya devam edebilmenin yollarını arıyordu. uzun süren sürtüşmeler ve alınganlıktan sonra çare yine Luna'dan gelecek, kelimenin tam anlamıyla maymunun gözü açılacaktı! Jim ve Ramiro bizimkilerle son kez karşı karşıya geldi. bu kez sazı eline alan kişi Luna oldu. Luna her zamanki pozitif yaklaşımı ve kalp çalan sevgi sözcükleriyle Saftrik ikiliyi ikna etmeyi ve Roller'a geri döndürmeyi başardı! tabi bu durum Mariano'nun hainliklerini sonlandırmaya yetmedi. 

ekip koreografinin son aşamalarına gelmişken, Tamara yeni bir şok yaşadı. her ekibin koreografisine katması gereken riskli bir hareket olmak zorundaydı ve sinsi yılan bunu bizim ekipten saklamıştı. şimdi harekete yeni bir figür eklenmeliydi ve yarışmaya çok az zaman kalmıştı. ancak hainin unuttuğu bir şey vardı. bu ekip çok badireler atlatmıştı ve hepsini de omuz omuza atlatmıştı. ekibin yarışmadan çekilmediğini gördüğünde tipiğin surat ifadesi görülmeye değerdi doğrusu.

Curcunalı ve bol kapışmalı geçen hazırlık sürecinin ardından sezon finalinin ulusal yarışmasını Jam & Roller pistinde izliyoruz. Tamara - Mariano çekişmesinden olumsuz etkilenmiş olsalar da bizimkilerin motivasyonu ve heyecanı bir gram düşmedi ve herkes kazanmak ya da kaybetmenin değil, eğlenmek ve birlikte bir şeyler başarmış olmanın verdiği mutluluğu düşünerek sahneye çıktı. 

bizimkiler haricinde iki takım daha vardı ve bunlardan biri Mariano'nun Power & Speed ekibiydi. adam yarışmayı o denli avucunun içinde görüyordu ki, çocukların yüksek enerjisi ve gülen yüzlerini hesaba katmamıştı. Tabi bir de Tamara'nın eşsiz öğreticiliği ve onlara verdiği sürekli desteği. 

Bağımsız bir izleyici gözüyle izlediğimizde üç ekibin içinde en güzel performans Roller ekibine aitti. Luna ve Ambar'ın birlikte sergilediği ikili performans üstüne diğerlerinin muhteşem dansları da eklendiğinde daha önceki yarışmalarda Nuh deyip peygamberi unutan Jürinin bu kez fikri tamamen değişti ve sonuç olarak kazanan bizimkiler oldu! İnanın bu sezonun en harika bölümü final bölümü olacak deseler güler geçerdim. ama gerçekten de öyleymiş. ekiple birlikte biz de mutlu olduk ve onların tüm kösteklere ve engelleme çabalarına rağmen kazanmaları bizim de yüzümüzü güldürdü.

Aynı anda iki yerde bulunmak gibi bir gücünüz olsun ister miydiniz? sanırım Simon fazlasıyla isterdi!..

Simon, Pedro ve Nico'dan oluşan Roller Band gün geçtikçe ünlendi ve bu kez dünya çapında yayınlanan bir müzik programında çalmaları istendi. Ancak Simon bunu Öğrendiğinde neye uğradığını şaşırdı, zira programla yarışmanın saatleri çakışıyordu ve çocuk hangisine öncelik vermesi gerektiğini bilemedi. bir yandan zor bela paten idmanlarına devam etmeye çalışıyor, diğer yandan da ekiple birlikte provaları sürdürmeye uğraşıyordu.

konser zamanı geldiğinde  yakışıklı gitaristin imdadına yetişen yine Luna oldu. çocuk onu yarışmada desteklemek isterken ve bunu inatla isterken, Luna onun olması gereken yerin konser alanı olduğunda ısrarcıydı. bizce de bu çok güzel bir fikirdi. çünkü Roller Band de en az Paten ekibi kadar harika performanslar sergiledi ve kutlamaların ardından onlara katılan Luna ortama ayrı bir renk ve güzellik katmıştı.

Çilek çocuk ve postacı kız ayrılıyor! hem de daha birleşemeden! :(

Sezon içinde bir bölüm Matteo Luna ile bir sohbeti esnasında ailesinin iş nedeniyle sürekli ev, kendisinin de bundan ötürü okul değiştirmek zorunda kaldığından bahsetmişti. bu değişiklik bu kez Luna'ya tosluyor. çünkü Matteo bu yaz ailesiyle birlikte İtalya'ya gidiyor ve kendisinin söylediğine göre dönüp dönemeyeceği belli değil. bu konuda bir gelişme olur mu? Çilek çocuk dostlarına, piste ve en önemlisi Luna'ya geri döner mi şu an için muamma, ancak yeni sezona başladığımızda  olumlu bir haber bekleyeceğiz :( ...


Bir "Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu" Öyküsü de Benson malikanesinden çıkıyor. Sol Benson olayı artık son raddeye yaklaşıyor...

Sharon'un yeğeninin servetine el koymasını engellemek için girdiği türlü çeşit kılığı herkes hatırlayacak. Rey daha önce Tino ve Cato yüzünden başarısızlıkla sonuçlanan Meksika Araştırmasına Sharon'un talimatıyla yeniden başlıyor. Cancun'dan gelen bir bilgi hanımağayı yerle yeksan ediyor.

en başından beri edinilen yanlış bilgiler, girilen çıkmaz sokaklar ve uğraşılan yanlış insanlara rağmen yeğenini bulmak konusundaki inadı ve kararlılığından vazgeçmeyen Sharon, en son bıraktığımızda ulaştığı bir adamdan kendi ismini duydu. evet yanlış okumadınız kendi ismini duydu. yeni bağlantılar aracılığıyla ulaştıkları bu adam, Roberto'nun Sol ile Meksika'ya neden gittiğini ve yaşananların perde arkasını iyi biliyordu. en azından öyle sanılıyordu. adam ile konuşmak için kendisi harekete geçen Sharon, Roberto'nun yeğenini kendisinden kaçırmak için Meksika'ya götürdüğünü öğrenince ufak çaplı bir kriz geçirdi. 

yaşanan bunca olay ve içinden çıkılmak bilmeyen bu labirentten bir an evvel kurtulmak için çareyi yine Meksika'da aramaya karar veren hanımağa, Rey'i bu kez kendi başına ve "Sol'ü bulmadan gelmemek üzere" Cancun'a göndermeye karar verdi. Rey de en az Sharon kadar bu işi herkesin lehine sonlandırmaya kararlı, ancak oraya gittiğinde ulaşacak bir detay işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Rey Cancun'dan bildiriyor! bir büyük bomba da orada patlıyor! Rey'in elinde bu defa oldukça büyük bir bilgi var ve bu bilgi hanımağayı bir kere daha hastanelik edebilir. hatta bu kez ölümün eşiğine getirebilir. bu bilgi ne mi? Cancun'daki yazlık malikane Sol Benson'un evlatlık verildiği ailenin ev adresi çıktı!! evet Sol'ün evlatlık verildiği ailenin ev adresi, Sharon'un daha önce satın aldığı ve tüm hikayenin başlangıç noktası olan yazlık villa çıktı. yeni sezona çözülmeyi bekleyen bir büyük düğüm de burada oluştu. bu meselenin ucu Monica ve Miguel'e dokunur mu? şimdilik bu da belirsiz.




Sevgili Dostlarımız, değerli okurlarımız;

sizlerin ilgisi ve desteği ile bir projemizi daha burada sonlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. bir önceki girişimizde yeni sezon duyurumuzu ve ilk toplu telafi anlatımımızı yapmıştık. yukarıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz. 28 Ekim akşamı 2. sezonun ilk bölüm anlatımıyla görüşmek üzere! <3 







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl