Ana içeriğe atla

Power Rangers Dino Charge - Büyük Güç Uyanıyor

 Büyük Güç Uyanıyor

Henüz İlk Bölüm olmasına Rağmen Oldukça İyi bir Dövüş Sergileyen Kırmızı ve Pembe Ranger, Bu Bölüm Diğer Takım Arkadaşlarıyla Tanışıyor. Üstelik Birini Yolda Kalmaktan Kurtarıyor.
  • Bu Bölüm 10 Energem'den Üçüncüsü Ortaya Çıkıyor. Üstelik Ormanda bir Taşın Arasındaki bir Dinozor Fosilinin içinde! Bu Yeşil Energem ve onu bulan Oldukça Disiplinli ve Bu Disiplini Hayatına Bunu Oldukça iyi Adapte etmiş biri. Güney Amerkia'da bir Çiftlikte Yaşaran Riley Günlerini Çiftlik İşleriyle geçirirken Köpeğinin bir an için ortadan kaybolmasıyla Endişeye kapılıyor. Ormanın Derinliklerinde yakaladığı Köpek, Farkında Olmadan Yeşil Energemi İşaret Ediyor Ancak Onun bunu anlaması biraz uzun Sürüyor. Aynı Anda Fury de Orada Görünüyor ve Köpeği Etkisiz Hale getirme için Hamle Yapacağı Sırada Riley onu durdurmayı başarıyor. 
  • Çiftlik Hayatı yaşamanın Düzenini bozmayacağını İyi bilen Riley, Sıkı Çalışıyor, Savunma Sanatları hakkında fazlaca bilgiye sahip ve bu bilgisini Kullanmayı da iyi biliyor. Yine Böyle bir çalışma sırasında Kardeşi Çiftlikteki bir iş için ondan yardım istedi ve Çocuk Yaptıklarıyla fazlaca dikkat çekti. İşinin başına gideceği sırada Köpeği ortadan Kayboldu ve Bu Durum onu Oldukça Meraklandırdı.
  • Hayvanı Evin arkasındaki Ormanlık alanda Bulan Riley, İlk Etapta Tanımadığı ancak Daha Sonrasında Yeşil Ranger Olarak Oldukça Fazla Göreceği Fury ile karşılaştı. Karşılaşma anında Köpeğe Zarar vermek için Hamle yapan Fury'yi Riley durdurdu. Yerde Bulduğu Metal Sopa ile Karşı atağa Geçen Riley, Sopanın bir kaya parçasına saplanmasıyla Vaziyeti Çaktı. Yeşil Energem orada bir fosil kafanın içinde idi ve Sopa yardımıyla Riley ile bağ kurdu! Bu Yaşanan Tuhaf Olayın Ardından Amber Sahili'ne doğru yola çıkmaya Hazırlanan Yeşil Ranger, Yeni takım arkadaşlarıyla da Tuhaf bir Şekilde Karşılaşacaktı.
  • Tüm bunlar olurken Şehre Dönmeye Çalışan ve Uzun bir Yol Kateden Shelby ve Tyler da, Energemlerin Dinozor Fosillerinde ne aradığını Çözümlemekle Meşguldü. (Tyler'ın Hipotezi Dinozorların onları yemiş olabileceği yönünde idi. Haksız da sayılmazdı) Bu Arada Yola Çıktığı Hurda Ötesi Motosikleti Bozulan ve Ne yapacağını bilemeyen Riley, Yolda İkiliye Rastladı. Eski Kullanma Kılavuzu Yoldan geçen bir TIR tarafından parçalanıp Savrulunca Çaresiz onlara katıldı. Asıl Olay Müzeye geldiklerinde başlayacaktı. 
  • Takımın tamamlandığından habersiz Müzenin Yükleme Alanına Yönelen Çocuklar, Tyler'ın kaşif ruhu Sayesinde Komuta Merkezi'ne açılan Gizli Kapıyı buldu ve Oraya Ulaşmayı Başardı. Büyük Sürpriz, Shelby'nin Çalışma Arkadaşları Koda ve Chase'in Mavi ve Siyah Ranger Olmuş Olmalarıydı! Yaşanan Ufak Çaplı şaşkınlıktan sonra Merkeze gelen Keeper bizimkilere Energemlerin nasıl Bir Güç taşıdıkları, Neler yapabilecekleri ve kötü ellere geçtiklerinde oluşabilecek tehlikelerden Söz Etti. Keeper'ı Uzun Süre gizlice Misafir Eden Bayan Morgan ise, Energemler Marifetiyle Oluşturduğu ve Ranger'ların kullanacakları güç kaynakları Olan Dino Yükleyicileri Anlattı.
Dino Charge İlk Savaşına Çıkıyor, Büyük Güç Uyanıyor!!
  • Tesadüf Eseri Ranger olan ve Durumun farkında olan Shelby Bayan Morgan'ın bir Sözü neticesinde Kırıldı ve bir an için Ne Yaptığı konusunda Tereddüt Etti. Dünya Atmosferine Uzaylı girdiğine dair alarm geldiğinde Bütün Ekip Harekete geçti Ancak O Bu Endişesini yenemedi. Sonrasında Keeper'ın Motivasyonuyla o da takıma Katıldı ve Artık Dino Charge takımı İlk savaşına Hazırdı!
  • İlk Bölümde Tyler ve Shelby'nin etkisiz Hale getirdiği Buz Canavarı Yine Ortaya Çıktı ve Energemleri almadan Bırakmaya Niyeti yok. Bu Olaya İlk Müdahale Eden Tyler ve T-Rex Zord Oldu. ancak Yaratık Zordu da Dondurmayı başardı.  Energem gücüyle yeniden Eski Haline dönen Dev T-Rex ekibi büyük bir sorundan Tek başına Kurtardı. Sonrasında Kendi  Dönüştürücüleri, Silahları ve Dino Yükleyicilerini Deneyen Takım da El birliği ile ilk savaşından Başarıyla çıkmış oldu...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl