Ana içeriğe atla

Aydamaya Bölüm 4 - Dünyaya Hoşgeldin Aydamaya!!

 Dünyaya Hoşgeldin Aydamaya!!

Dünyaya ayak bastığı Andan beri Heyecan, Komedi ve Aksiyonu Bol Anlar Geçiren Aydamaya, Sonunda Herkesçe Bilinir Hale Geldi.  Muhtar'ın Saflığı, Şermin'in Taramalı Tüfek mermisi Gibi Soruları ve Büyük Bilge'nin Telaşı birleşince Ortaya Acayip Manzaralar Çıktı...

Bu Bölüme Büyük Bilge'nin Aydamaya'yı Geri Döndürme çalışmalarında Geldiği Son Noktadan Bahsederek Başlamak İstiyorum. Daha Öncesinde Ürettiği ve Haddinden Fazla Küçük Çıkan Kara Deliği Büyütmek için Bilgece bir fikir geliştiren Büyük Bilge, 3 elementten Meydana Gelmiş Enerji Topları hazırlayarak Deliği Büyütmeye çalışıyor. İlk Oraya Çıktığında Elinden Kaçırdığı Kara Deliği bir Fanusa Hapsetmiş ve Büyüme Aşamaları bu Fanusun İçerisinde Kaydediliyor. Bu Aşamaların Önemli bir Noktasında Parmağını Kara Deliğe Kaptıran Büyük Bilge, Geri Eski Haline Dönebilmek için Oldukça Fazla Uğraş verdi. O kadar ki Parmağını Geri Aldığında Kedi Sever gibi Sevip Okşamaya Bile Başlamıştı.

Şimdi! Gelelim evin Sahte Değişim öğrencisi Aydamaya'nın Durumuna! 

Önceki Bölümde Ada ve Tonguç'un Müthiş Planı Sayesinde Herkesçe Bilinir Hale gelme Şansı Yakalayan Aydamaya, Bu Bölüm Normal Yollardan eve Adım Attı. Bu Adım Az Kalsın Fiyasko ile Sonuçlanıyordu! Aydamaya Kapıdan girdikten bir müddet sonra Tonguç'un istediği Malzemelerde Bahçe Kapısında Biten Muhtar, Daha Önce Aydamaya'yı gördüğü ve Diyalog Kurduğu için Hiç olmayacak Yerden Pot Kırınca İşler Arap saçına Döndü! Tabii bu Durumu Kurtaran da Sevgili Ada Oldu. 

Bölümün İlk Badiresi Böylece Atlatıldıktan Sonra Şermin, Aydamaya için Kahvaltı Hazırlamaya Girişti. sofrada Ada ve Tonguç'un Hesaba Katmadığı bir Olay Gerçekleşince, İkilinin eli ayağı birbirine dolaştı. Şermin Öğrenci belgesinde gördüklerinin de Tesiriyle Kıza Kimsenin Aklına Gelmeyecek Sorular Sormaya Başladı. yaklaşık 5 dakika soru bombardımanına tutulduktan Sonra Ada, babasına Aydamaya'yı İçeri Sokması için yalvarır Hale Gelmişti. 

Güç Bela Şermin'den Koparılan Aydamaya Büyük Bilge'den Haber Beklerken, Bahçede Çiçek Bakımı Yapan Şermin'in yanına indi . Aydamaya ve Şermin Çiçeklerle ilgilendiği Sırada Büyük Bilge kara Deliği (onun Tabiriyle) Kıvama Getirmeye Başlamış ve Dünyadakilere Müjdeyi vermek İçin Mekik bilgisayarıyla Bağlantı Kurmak İstiyor. Gönderilen İşareti Bilekliğinden Alan Aydamaya, Şermin'in Ardiyede Kürek Aramasını Fırsat Bilerek Mekiğin Başına Gitti. Uzun bir Süre bu Gidişin Dönüşü Olmayınca Şermin meraklandı ve Ardiyeye bakmaya Karar verdi. Tüm bunlar Olurken Ada Aydamaya'yı Arıyor, Babasının Onu Görüp Görmediğini Soruyordu. 

Aydamaya'nın yerini bilmeyen ikilinin Aklına İlk Gelen yer Ardiye oldu. Bu Sırada Şermin de Aydamaya'yı arıyor ve Ardiyeye Doğru Yol Alıyordu. Tam Bu esnada onu Yakalayan Tonguç ve Ada, Olası bir Kalp Krizi ve Şokun Önüne Geçmiş Oldu.  Büyük Bilge ile Konuşan Aydamaya ise, Mekiğin Tamiri için gerekli Olduğunu Düşündüğümüz bir Kod numarasını Kaydetmeye Çalışırken Şermin'e yakalanma Riski Karşısında Kodun tamamını alamadan Mekiği Kapattı.

DİPNOT 1 - AYDAMAYA'NIN MEKİĞİNİN ENERJİ SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN GEREKEN ENERJİ YÜKSELTİCİYİ NORMAL ŞARTLARDA BULUNMASI MÜMKÜN OLMADIĞI İÇİN TONGUÇ KENDİSİ YAPMAYA KARAR VERMİŞTİ. BU BÖLÜM BUNU DUYAN BÜYÜK BİLGE DEYİM YERİNDE İSE KISKANÇLIĞINDAN ÇATLADI! :) DÜNYA ŞARTLARINDA BUNUN NORMAL BİR İNSAN TARAFINDAN YAPILMASININ İMKANSIZ OLDUĞUNU ÖNE SÜREN BÜYÜK BİLGE'NİN BU TEZİ ÇÜRÜYECEK Mİ?

DİPNOT 2 - HER SEFERİNDE BİR SON DAKİKA AKSİLİĞİ ÇIKMAZSA İŞLER YÜRÜMÜYOR! BU SEFER DE YÜKSELTİCİNİN İLETİM TELİ EKSİK ÇIKTI! BU TELİ BULMAK İÇİN ÇOK KAFA YORAN TONGUÇ'UN İMDADINA AYDAMAYA YETİŞTİ. PARÇANIN LUNAPARKLARDAKİ ÇARPIŞAN ARABALARDA OLABİLECEĞİNİN ÖĞRENİLMESİNİN ARDINDAN AYDAMAYA'NIN 2 DAKİKALIK IŞINLANMA GÜCÜ İLE ARANAN PARÇA BULUNDU. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl