Ana içeriğe atla

Aydamaya Bölüm 1 - Aydamaya Dünya ile ve Ada ile Tanışıyor

Aydamaya Dünya ile ve Ada ile Tanışıyor

Hayatımın Günlüğü - 1 ' de Anlattığımız çoğu Projenin ilk bölümü ve Başlangıcı Karmaşık ve Aksiyon Dolu Olur. Bu Ritüel bu Sefer Aydamaya için Geçerli. 

Yaşadığı Gezegenin En Başarılı ve Güzel Kızı Kazara Dünya'ya Düşerse, Üstelik Kendini Evinizin Verandasına Işınlarsa Neler olur?

Aydamaya, Mayakon'un En Güzel, Akıllı ve Başarılı Kızı. Güzelliğiyle Çevresindekileri Kendine Hayran Bırakan, Pozitif Enerjisi ve Güleryüzüyle etrafına Mutluluk Saçan Harika bir Uzaylı. İlk Bölüm Hem onun için, Hem de Dünyada Olacaklardan Habersiz Derin bir Uykuya Dalan Ada İçin Büyük bir Sürpriz ve Şok Olacak. Sebebi Dev bir Kara Delik ve bu Kara Deliğin Sebep Olduğu Rota Sapması.

Detaylı Olarak Anlatacak Olursak;

Aydamaya, Mayakon Takvimine göre ikinci Mevsim Döneminin En Başarılı Kızı Olduğu İçin Büyük Bilge Tarafından Ödüle Layık Görüldü. Ödülü Mayakonluların Yaşam Kaynağı Olan ve hiç bir Mayakonlunun Yaşamasına İzin verilmeyen Diyarya isimli Gezegene Seyahat. Büyük Bilge, Her Şeyi Ayarlamış, Hem Kendisi, Hem de Aydamaya Tarafından Bütün Kontroller Yapılmış, Yolculuk İçin Hazırlanılmıştı. Ancak İkisinin de Hesaba Katmadığı dev bir Sorun Ortaya Çıkacaktı. Yolculuk için  Uzay Mekiğine binip Fırlatma Gerçekleştirildiğinde Aydamaya, bir an Fırtınaya Yakalandı. Fırtınayı Atlatmış Olsa da Bu Durumun Sebep Olduğu Büyük bir kara Delik Aydamaya'yı İçine çekti ve bizim bildiğimiz Evrene Hapsetti.

Bu Sarsıntı Esnasında Bayılan Aydamaya, Nereye ve Nasıl Düştüğünün Farkında Olmadan Binlerce Kilometre Sürüklendi.  Bu Sırada Mekiğin Yer belirleyicisi Zorunlu iniş için en Uygun Noktanın Dünya, Dünyada da İstanbul Olduğunu işaret Etti. Ancak ne yazık ki Aydamaya Bunları Duyamayacak kadar bitkin ve Baygındı.

Mekik istanbul'a iniş Yaptığı Sırada Kitap Okurken Uyuyakalan Ada, Büyük bir patlama Sesiyle İrkildi. Penceresinden Dışarı Baktığında Aydamaya'nın Mekiğini Gören Ada'nın Deyim yerinde ise Dili Tutulmuştu. Korkudan ve Heyecandan Ne Yapacağını bilemez halde iken Aklına Dışarı Çıkıp durumu Kontrol Etmek geldi. Ancak Onu da Ha deyince başaramadı çünkü İçeride kimin Olduğu ve ne amaçla oraya geldiği konusunda fikir sahibi değildi.

Güç bela Mekiğe Yaklaşıp Olayı Anlamaya Çalışan Ada'nın mekiğin Kapısı Açıldığında Karşısında Gördüğü Manzara Gerçekten İnanılmazdı. Hala Bitkin olan ve Büyük Bilge'yi Sayıklayan Aydamaya'yı Gören Ada, İlk Etapta Korkusunu Dizginleyememişse de Daha Sonra ona yardım etmeye Karar verdi.

DİPNOT: ADA İLE ÇOK İYİ ANLAŞAN AYDAMAYA, İLK ETAPTA ONA KENDİNİ İNANDIRMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ. GECEKİ KORKUSUNU ATLATAMADAN ONU KANLI CANLI KARŞISINDA GÖREN ADA'YI İSE KORKUSUYLA BERABER BİR HEYECAN SARDI. ÇÜNKÜ PİMPİRİKLİ ANNESİ ŞERMİN, UÇARI BABASI TONGUÇ VE GEVEZE PAPAĞANLARI OSMAN'DAN ONU SAKLAMAK DURUMUNDAYDI.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl