Ana içeriğe atla

Aydamaya Bölüm 3 - Rüya Takım iş Başında

 Rüya Takım iş Başında

Aydamaya, Kazayla Dünya'ya Gelişiyle Herkesi Büyük bir şaşkınlığa Uğrattı. Bazen bu şaşkınlık Paniğe Dönüşse de Ada'nın dahiyane fikirleriyle Tüm Problemler çabucak atlatıldı. Mekik Arızası Hariç. Acaba Tonguç'un Takıma Dahil Olması Bu Problemi Çözmeye yeterli Olacak mı? Aydamaya evine Dönebilecek mi?

İlk Bölümün Sonuna Doğru Ada'nın babası Tonguç'un nasıl bir adam Olduğundan Çok Kısa Bahsetmiştim. Şimdi bunu Biraz açarak ve Aydamaya ile Tanışmasını sağlayan Olaydan kısaca Söz ederek bu bölüme başlamak İstiyorum. Tonguç Tipik Türk erkeklerinden biraz farklı. Kıpır Kıpır, Heyecanlı Kendi Çapında Meziyetleri Olan bir adam. tabi ilk etapta Evde Olup biten Çoğu Olaydan Haberi Olmadı. Ta Ki Ada Aydamaya'nın Mekiğini Onun Onarabileceğini İddia Edene kadar. 

Geçtiğimiz Bölümde Ada ve Aydamaya'nın Kafa Kafaya verip Kurdukları Plan Sayesinde Tonguç, Ardiyede Yangın çıktığını sanarak olaya müdahale etmeye kalkışmış, Durumun Farkına vardığında büyük bir şaşkınlık ve sonrasında Baygınlık Geçirmişti. O Baygınlığın sebebi ise İlk Etapta Tonguç'a Görünmemek için mekikte Saklanan Aydamaya idi. Aydamaya başta Kendini Kabul ettirmekte Oldukça Zorlandı. Tonguç Ada'nın verdiği tepkiyi verdi. O kadar ki Kendini Kızının önüne Siper Etti. Ancak Ada Her şeyi biliyor ve Aydamaya'nın Ne şekilde orada bulunduğundan Haberdardı.

Babasının elektrik Konusundaki (yarım) Zekasından Yararlanmak İsteyen Ada, Zor da Olsa ona Durumu Bütün Çıplaklığıyla Anlattı. İlk Şoku Atlatan Tonguç da Olayı ve Aydamaya'yı Kabullendikten sonra Arızanın giderilmesi için Çalışmaya Başlamaya karar verdi. Ancak İlk etapta yapabileceği bir şey olmadığını Düşündü. Bu Noktada Ada, Babasını Öyle bir Gaza Getirdi ki, sanırsınız Atomu Parçalayacak.

Her şey Düzelip İşler Rayına Oturmaya Başladıktan Sonra Sıra, Mekiğin tamir işine geldi. Ancak Burada da Ufak bir Pürüz Çıktı. Şermin ve Osman Faktörü! Osman'ın Aydamaya'yı Ele vermesi ve Şermin'in Onları Yakalama tehlikesine Karşı Bir Önlem Geliştiren Tonguç, Kızlara Gece çalışmayı Önerdi. Ancak Görevin ilk gecesinde Şermin'in Uymak istemeyeceği Tuttu! Kadınsal Olayları erkekçe Taktikleştirerek Kullanan Dahi elektrikçi, En Sonunda Kadını uyutmayı Başararak Kızlarla Buluşmaya Gitti. Aksilikler yakalarını Bırakmıyor bu sefer de Tonguç'un Merdivenlerden düşmesi nedeniyle çıkan gürültüye uyanan Papağan Osman Ortalığı birbirine kattı! Bu Sefer Top Aydamaya'ya Geçti ve Osman'ı Özel güçleriyle Ortamdan Uzaklaştırmayı Başardı.

Tüm badireler Atlatılıp Çalışmaya Başlandıktan Kısa Süre Sonra Tonguç, Sorun Yaratan Parçayı Buldu. Tüm bunlar yaşandığı esnada Büyük Bilge Aydamaya'yı geri Döndürmenin Yollarını Aramaya Devam ediyordu. Daha Önce Büyük Bilge'nin Mekiğe Bıraktığı Mesajdan Hareketle Ona Tekrar Ulaşmaya Çalışan Aydamaya, Nihayet Sesini Mayakon'a Duyurmayı Başardı! Bundan Sonra Büyük Bilge'nin de yardımlarıyla Sorunun Giderilmesi Daha Kolaylaşacaktı.

Ancak Yine Olayların kilitlendiği bir Nokta vardı. Şermin ve Osman Yüzünden Sürekli saklanmak Durumunda Kalan Aydamaya'yı Gün yüzüne Çıkarmak Şart Olmuştu. Bu Konuda da Parlak Fikir Ada'dan geldi. Aydamaya'ya sahte bir Öğrenci belgesi Hazırlayan Ada, Annesine Bir Değişim Öğrencisi kabul etmek İstediğini Söyledi. Ancak Şermin'in bunu kabul etmesi uzun Sürdü. Belgede o kadar fazla ve Abartı Özellikler vardı ki, kadın tekrar tekrar bakmaktan kendini alamıyordu.

DİPNOT1: İLK 2 BÖLÜMDE ADA, AYDAMAYA'YA TÜRK YEMEKLERİNİ TATTIRIRKEN, YEMEKLERİ EVE TAŞIYAN KOMİ -İSMİ MUHTAR- AYDAMAYA'YI KAPIDA GÖRDÜ VE DEYİM YERİNDE İSE ŞAFTI KAYDI! BU OLAYDAN SONRA BİR KAÇ DEFA DAHA EVE GİDİP GELEN MUHTAR'I TONGUÇ MALZEMECİ OLARAK GÖREVLENDİRİNCE BU DURUM ADA İLE İKİSİNİN DAHA SIK KARŞILAŞMASINA SEBEP OLDU. 

DİPNOT2: BU BÖLÜMÜN SON BÜYÜK OLAYI İSE MUHTAR'DAN GELDİ. DAHA ÖNCEKİ GELİŞİNDE ELİNDE ÇİÇEK NİYETİNE BİR PAKET ÇİĞ KÖFTE İLE KAPIDA BİTEN MUHTAR, AYDAMAYA'NIN DEĞİŞİM ÖĞRENCİSİ OLARAK GELİŞİYLE AYNI ANDA ORTAMA DAHİL OLUP, ÜSTÜNE OLMAYACAK BİR POT KIRINCA İŞLER KARIŞTI! 4. BÖLÜMDE NELER OLACAK MERAK EDİYORUM...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl