Ana içeriğe atla

Aydamaya Bölüm 9 - Kubik Sürprizi

 Kubik Sürprizi

Geçtiğimiz 8 Bölümün Toplamından Daha Fazla Absürt Olay Bu Bölüm bir arada. Osman Aydamaya'nın Mekiği Sayesinde Mayakon'a Gidip Büyük Bilge'yi Çıldırtıyor, Şermin Osman'ın Kaybını Yine Memleket Meselesi haline getiriyor, Aydamaya Yeni Yardımcısına Kavuşuyor. Kısacası Yine Olaylar Olaylar!

Önsözümüze neden 8 Bölümün Toplamından Daha Fazla Diyerek Başladığımızı Anlatmak İçin Öncelikle 8. Bölümde yaşananlardan kısa bir özet Geçmek İstiyorum. 

Geçtiğimiz Bölümde Tonguç, Aydamaya'nın Mekiğini Tamir etmek için Kurduğu Düzenek Yüzünden Kaza Geçirmiş ve elektrik Çarpmıştı. Bu Kaza Esnasında Orada Olan ve Elinde papağan Osman'ın Kafesini tutan Şermin, Kazanın şokuyla Osman'ı Ardiyede unutmuş ve Olan biten Her şeyin Artık farkına varmıştı. Bu Bölüm ise Aynı Düzenek Elektrik Yüklenmesi ve mekikle Tepkimeye Girmesi nedeniyle Osman'ı Mayakon'a Işınlıyor! ( Twitter'da Aydamaya ile Sohbet ederken Kesin Mayakon'dadır Demiştim :D ) 

Daha Önce Osman gibi bir Kuşla Haşır Neşir olmamış ve Onun bitip Tükenmek Bilmeyen Enerjisi ve Konuşkanlığını Tatmamış Olan Büyük Bilge, Bir yandan Onu Geri Dünyaya Göndermeye Uğraşırken, Diğer yandan da Gevezeliğine Katlanmaya Çalışıyor. Ama Ne mümkün?! Hayvan Salise Susmuyor! susmadığı için Adamcağızın Çalışmasına da İzin vermiyor. Bölümün Ortalarında Gezegen Halkına Balkon Konuşması Yaptığı sırada Araya girip Onu da Berbat ettiğini Biliyoruz.

Bilgemiz Osman ile Cebelleşedursun, Evde de Ortalık Toz Duman 
Oluyor! Osman'ın Yokluğunun Çok Sonra Farkına varan Şermin Yine Ortalığı birbirine kattı. Sanki kuşu değil Zinet Eşyası Kayboldu Kadının Başka şey olsa bu kadar delirmezdi Sanırım. Aydamaya'nın da yardımıyla Osman'ı aramaya girişen Aile, Yine mekik Sayesinde onun Nerede Olduğunu Öğrendi. Mekiğin Bilgisayarına Bağlı olan Televizyondan Mayakon ile Bağlantı Kuran Aydamaya, Şermin'in Üzüntüsünü biraz olsun Engellemeyi başardı. Osman'ı Büyük Bilge'nin yanında Gören Şermin ise biraz Olsun Rahatladı. 

Bu Bölüm Rüya Takıma katılan bir Yeni Üye de, Mayakon bilgelerinin kararıyla Aydamaya'ya Hediye Edilen bir Yapay Zeka. Adı Kubik. Kubik, Yanına verildiği kişinin Hafızasını okuyabiliyor, Onun gibi Davranabiliyor, Kişinin İstediği her ne varsa Gerçekleştirebiliyor. Bu Özelliğiyle Bilhassa Ada'nın İlgisini Çeken Kubik'in Sandık Bilmecesinin İlerlemesinde de Oldukça Büyük Katkıları Oldu. Yine Önceki bölümde İlk Tarihi Yapının Dolmabahçe Olduğunu Öğrenen İkili, Burada ne Bulmaları gerektiğini ve İpucunun Nasıl Elde Edileceği Konusunda Kararsızdı. Burada Kubik, Saraya ait tüm Eldeki ve Bilinen dataları Toplayarak Analiz Etti ve Önce Pembe Salona, Sona bir Teleskoba, Daha Sonrada bir Kristale Ulaştı. Ancak Burada Binlerce Kristalden Yapılma Eşya var ve Hangisine Konsantre Olmaları gerektiğini Henüz bilemiyorlar.

Şermin'in Lüzumsuz bir Hareketi Osman'ı Geri getirdi!

Çevresinde Tüm bunlar Olurken Şermin Hala Osman'ı Sayıklamaya Devam Ediyor.  Bu Sayıklama Öyle bir Hale Büründü ki, Aydamaya'nın Mekiğini Kullanıp Mayakon'a bile Gitmeye Kalkıştı! Çocuklardan Gizlice Ardiyeye Kaçan Şermin, Osman'ı Geri Getirmek için Mekiği Kullanmaya karar verdi. Ancak Arızasından Haberi Yok Tabii ve Bilmeden İç Düzeniyle Oynamaya Başladı. Birkaç Düğmeye Bastıktan Sonra mekik, Mayakon'u Bile Sallayacak Şiddetle bir Tepkimeye Girdi ve Papağan Osman Geri Döndü.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl