Ana içeriğe atla

Aydamaya Bölüm 10 - Doğum Günü Kızının Büyük Bilge ile İmtihanı



Doğum Günü Kızının Büyük Bilge ile İmtihanı

Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin en uzun Soluklu Projelerinden biri Olmaya Namzet Aydamaya'da Nihayet 10. bölümü Anlatma şerefine Eriştik. Bu Bölüm Ada ve Aydamaya'nın Başına Öyle işler Açılıyor ki?! Değil Dünya Değil Mayakon, Bütün Evreni Ters Düz Edecek Cinsten!

Geçtiğimiz Bölüm Tonguç'un Kendi Kendine Kurduğu Tatil Planı bir gün için de Olsa Gerçekleşti. Giderken Oldukça Tedirgin ve Heyecanlı Olduğu Yüzünden Okunabilen Şermin'i Sakinleştirmek de Tabii Ki Tonguç'a Düştü. Onlar Yola Çıkmak İçin Hazırlanırken, Kızlar da ilk Kez Kendi Başlarına Kalacakları İçin Mutlu ve Heyecanlıydı. Ne Yapacaklarına bir türlü Karar veremeyen Üçlüden Kumsal Kendince bir Çözüm Buldu ve Onlardan Ayrıldı. Ada'nın bir önerisinden Hareketle bir Soru Sormuş Bulunan Aydamaya'ya İnsanların Doğum günlerini Ne Şekilde Kutladıklarını Anlatırken Yaşadığı heyecan ve Atak Görülmeye Değerdi. Bu Noktada Aydamaya'nın da Ertesi Gün Doğum Günü olduğunu Öğrenen Ada, Anlattığı Şeyleri bir bir hayata Geçirmek ve Aydamaya'ya Mükemmel bir Doğum günü Geçirtebilmek için Kolları Sıvadı.

Bu Sırada Mayakon'da...

Papağan Osman'ın Silindir Misali Üzerinden Geçtiği Büyük Bilge, Dinlenebilmek ve kafasını Toparlayabilmek için Tatil Yapmaya Karar verdi. Bu Tatili Kendisi Değil, Zihin Yansıması Adını verdiği bir Kopyalama Yöntemi ile Oluşturduğu Kopyası Yapacaktı. Ancak Bu Kopyanın gideceği yer ve Başta Ada ve Aydamaya Olmak üzere Herkse yaşatacağı Kriz İşleri tamamen Karıştıracak Gibi! Tatil için bir yerde karar Kılamayan Büyük Bilge, Bilgisayar Programına Rastgele bir yer Seçmesi için Komuta Etti. Dakikalar Geçtikçe Rahatlamaya ve Kendine Gelmeye Başladıysa da Bu Keyif Fazla Uzun Sürmeyecek. Nerede Olduğunu Bilmeyen Kopya, Bunu Öğrenmek için Aslına Telefon Etti. Etrafı Gördüğünde Büyük Şok Geçiren Büyük Bilge, Onu Geri Döndürmek için Elinden Geleni Yaptıysa da başarılı Olamadı.

Aslında Aydamaya'nın Yaşadığı yere Gelmiş olan ve Bunun Bilincinde Olmayan Kopya, etrafı Gezmeye Başladı. Verandaya İndiğinde Kumsal ile Karşılaşan Acemi Dünyalı, Onunla Konuşmaya Çalıştı. Ancak Kıyafetlerinin İlginçliği Yüzünden Kız Dayanamadı ve Gülmeye Başladı. Aydamaya'nınkine Benzer bir Bilekliği Olan Kopya Anında onu Dondurdu. Tüm bunlar Yaşandığı saniyelerde heyecanlı bir Şekilde Bileklikten Çıkan Kübik de, Kızlara Kopyanın Evde ve Bahçede Olduğunu Haber verdi. Bahçeye Çıkan Kızlar Kumsal'ı Donuk, Kopyayı da Ortalıkta Dolaşır Vaziyette Görünce Şoke Oldu. Bu durum Büyük Bilge'yi Özleyen Aydamaya'nın Biraz işine gelmiş olsa da Bu Fazlalık Nasıl Saklanacaktı? bunun bulunması Lazımdı. Bunun için yine Ada'nın parlak Zekası Devreye Girdi ve Onu Oturdukları Semte yeni taşınmış bir Komşu Gibi Tanıttılar.

İpuçları Birleşiyor, Aydamaya Büyük Büyükannesini Dünya'da Buluyor!

Bölüm 7-8'de Bulunan sandığın İlk Ortaya Çıktığı andan İtibaren Kafası Çok Karışık Olan Aydamaya, Ada ve Kubik'in de Yardımlarıyla Daha Öncesinde Keşfedilen Haritadaki İpuçlarını Birleştirmeye Başladı. Gelinen En Son Nokta ve Bilinen en Net Data Beyoğlu'nda bir Pasaj. Burası Tarihi Çiçek Pasajı ve Aydamaya'nın Burada Ne Aradıkları ve Ne Bulmaları gerektiği konusunda En Ufak bir Fikri Dahi Yok. Birimden Bütüne Gidildikçe ve Taşlar yerine Oturdukça Aydamaya ve Diğer Tüm Mayakonluların Aslında Bu Gezegeni Keşfeden Dünyalılar Oldukları ve İçlerinden birinin Aydamaya'nın Büyük Büyükannesi Olduğu ve Bu Akrabanın bir Silueti Pasajın Kubbelerinden birinde Ortaya Çıktı.


Aydamaya'ya Dünyalı Dostlarından Muhteşem Doğum Günü

Herhalde hiç bir Kan Bağı, Ada ve Aydamaya'nın Dostluk ve Kardeşlik Bağından Daha Kuvvetli Olamaz. Bölüm Başında Bir heyecan Doğum Gününün Anlamını Anlatan Ada, Aynı Eğlenceyi En Sevdiği Arkadaşına da Yaşatabilmek için Hazırlıklara Girişti. Yanına Kumsal ve Muhtar'ı da Alan Ada, Harika bir Pasta ve Çok Şık Süslemelerle Aydamaya'nın Karşısına Çıkmaya Hazırdı. Bu Sırada tatillerini bitirip eve Dönen Şermin ve Tonguç da Olaya Dahil oldu. Daha Kız Gelmeden Şıkır Şıkır Oynamaya Başlayan Şermin, Muhtar ve Tonguç İşi Bayağı Ciddiye Almış gibiydi :)

Öğrendikleri Karşısında Kalakalan Aydamaya bir yandan Tedirgin, Diğer yandan da Mutluydu. Çünkü Dünyada da Harika Dostluklar edinmiş, İkinci bir ailesi Olmuş ve Bu aile Onu Hep Korumakta ve Sevmekteydi...






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disney'den Soy Luna - Bir Küçük Madalyon Meselesi... ( Bölümlerde Okumadıklarınız )

Sevgili Okuyucu; bu girişte yaşananları bölüm anlatımlarında tek bir paragrafa sığdırmak çok zor. zira Luna'nın Koruyucu ailesinin ( yani Monica ve Miguel ) ufacık bir kolye ucuyla başlayan serüveninin ucu Arjantinli bir kuyumcuya, Oradan Roberto'ya, son olarak da evin şapşal çalışanları Tino ve Cato'ya uzanıyor. neden böyle söylüyorum, paragraflar ilerledikçe daha iyi anlayacaksın... Meksika Seferi Başlıyor  girişinde Tino, Cato ve Rey'i Sol Benson'u bulmak ve Sharon'u yeğeniyle buluşturmak üzere Cancun'a doğru yola çıkarken görmüştük. onlar zorlu bir yolculuğa çıkmak için hareketlenirken, evde kalanlar arasında bir şamata kopmak üzereydi! Cato'nun Amanda'ya hediye olarak verdiği bir kolye parçası bir şekilde Monica'nın eline geçti.  bu uç elmasla süslüydü, güneş şeklindeydi  ve  Luna'nın bir parçası eksik olan ay şekilli kolyesine tam olarak uyuyordu.  nereden aklına geldiyse bu ucu Luna'nın kolyesinin eksik parçasının old

Disney'den Austin & Ally Bölüm 8 - Kıskançlık Kasırgası

Ally'nin Uzun Süredir Görmediği Kamp Arkadaşı onu Ziyarete Geliyor. Hem de Büyük Sürprizlerle... Ally'nin Sanat Kampından Arkadaşı Elliot Onu Ziyarete Geliyor. Çok Yakışıklı ve Havalı bir Çocuk. Tabii Onun Ally ile Olan Aşırı Sıkı Fıkı İlişkisi Austin'i Oldukça Sinirlendiriyor.  bu Sırada Austin de Çok Konuşulan Kız Arkadaşı Kira İle birlikte. Ally Austin ile, Austin de Ally ile (sözde) sadece Arkadaşlar. ama İkisinin de Kimseye İtiraf Edemedikleri saklı Duyguları var. Austin Elliot'ın Gelişiyle Kabaran Kıskançlık Dürtülerine ne Yapsa Hakim Olamıyor. Ally'nin Ona Hiç Zaman Ayıramadığından Yakınıyor. Durumu Yakından Gözlemleyenlerden biri Olan Dez Austin'in Ally'den Hoşlandığını Çabucak Anlıyor. Austin başta Kendine Yediremese de Durum Onu Gösteriyor. Kızı Başka birinden Kıskanması, Onun İçin Düelloya Girmesi Vesaire Vesaire... Hepsi en Başından Beri bunun bir işaretiydi. Kira ile beraber Ama Kalbi ve Aklı Hala Ally'de. Ally'nin Durumu da Aynı. A

(Sezon Finali ve Yeni Dizi Duyurusu) İlk 11'de Büyük Final! Altın Şahinler Şampiyonluğa Koşuyor!

Sevgili Okurlarımız, Değerli Takipçilerimiz; Geçtiğimiz günlerde Disney Channel'dan aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Hayatımın Günlüğü - 2 ' nin başına nadir gelen olaylardan biri, anlatımını yaptığımız projelerin sonunu / sezonunu görmektir. İlk 11'in ilk sezonunu elimizde olmayan nedenlerden yarıda kesmek zorunda kaldığımız düşünüldüğünde, uzun zamandır ilk defa bir sezon finalini Disney Channel ile aynı anda yapmış olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  şimdi sıkı durun, ilk büyük haberi açıklıyorum! İlk 11 Sezon 2, 30 Mayıs akşamı sona eriyor! evet dizimizin ikinci sezonunun son 4 bölümü 27-30 Mayıs Tarihleri arasında iki yeni bölüm peş peşe olmak üzere Disney Channel'da ekranlara gelecek. bu 4 bölüm Hayatımın Günlüğü  - 2 ' de birleşik olarak anlatılacak ve bu sezon tamamlanarak etiket (Disney'den İlk 11 Sezon 2) kapatılacak. Yeni sezon için çalışmalar devam ederken okurlarımız bu etiket üzerinde sezon 2'de anlatıl